RATSASTUKSEN ALKEISKURSSI

15.1.2012

Uusi alkeiskurssi alkaa 23.1.2012 klo 18.00, mikäli ryhmään saadaan tarpeeksi osallistujia. Lue lisää painamalla otsikkoa.

Alkeiskurssi:

- alaikäraja 7 v

- otetaan sekä junioreja että aikuisia

- hinta 210 e/10 tuntia

- 10-kortti voimassa 12 viikkoa, jonka jälkeen sitä ei voi käyttää. Kurssin aikana voi siis olla 2 kertaa poissa. Jos poissaoloja tulee enemmän, tulee käyttämättömät tunnit korvat muina aikoina.

- alkeiskurssi sisältää mm. seuraavia asioita: tallikäyttäytyminen ja hevosen käsittely, harjaus, satulointi,suitsinta, taluttaminen, ratsaille- ja ratsailta nousu, istunta, käynti, kevyt ravi, harjoitusravi, pysäyttäminen, kääntäminen, yleisimmät ratsasturadan tiet, asettaminen, taivuttamisen alkeet. Itsenäinen ratsastaminen ilman taluttajaa.

- varusteet: mitään varsinaisia ratsastusvarusteita ei tarvitse hankkia ennen kurssin alkua, ellei itse halua. Talvella lämmin pukeutuminen on tärkeää. Maneesissa on yhtä kylmä kuin ulkona. Jos on kova pakkanen, suositellaan kypärämyssyä, toppahousuja ja paksuja käsineitä tai kintaita. Jalkineiksi kelpaavat kumisaappaat tai muut lämpimät ja tukevat kannalliset kengät.

- tunnilta pois jäämisestä pitää ilmoittaa viimeistään samana päivänä klo 14.00 mennessä, mutta mieluiten jo edellisenä päivänä. Ilmoittaa voi tekstiviestillä 040-577 9073.

- kurssilaiset on vakuutettu.

- mikäli kurssille osallistujan liikunta- tai oppimiskyvyssä on joitakin rajoitteita, tulee siitä kertoa opettajalle ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Ilmoittautumiset: Anna-Maija Melkkilä, 040-577 9073